23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

”Äkta” pizzan EU-skyddas

Imitationer av den äkta neapolitanska pizzan är inget som italienarna uppskattat. Därför hyllas beslutet att pizzan nu EU-skyddas med en GTS-stämpel som bekräftar att den är traditionell och skiljer sig från andra liknande produkter. 

Neapels pizzor föddes någon gång mellan 1715 och 1725 och är

kända för sin tunna deg — max tre millimeter tjock — och tillagas i 60—90

sekunder i en stenugn, eldad med ekved, denna historiska produkt blir nu till

italienarnas glädje produktskyddad. Italiens jordbruksminister Luca Zaia konstaterar att den

äkta varan alltför länge har fått utstå imitationer som inte har något att göra

med den riktiga och unika neapolitanska pizzan. Därför välkomnar han nu Europas

kröning av de neapolitanska tillverkarnas arbete och uthållighet.Den GTS-stämpel som pizzan får innebär inte att den måste

tillverkas inom ett särskilt område, men att den är traditionell och skiljer

sig från andra liknande produkter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web03