23948sdkhjf

Riktigt, riktigt kallt öl med nytt tappsystem för Norrlands Guld

Att dricka riktigt, riktigt kallt öl har tidigare anammats av många länder i världen, men Norrlands Guld blir först med att servera det på det här viset i Norden.

Ett vältempererat öl skall ligga runt +8 grader, men allt fler svenskar intresserar sig för mer välkylt öl. Norrlands Guld lanserar nu en sådan möjlighet på fat som kräver ett unikt tappsystem känt som Twin Ice, ett tekniskt utvecklat system gjort av företaget IMI Cornelius. Ölet serveras mer än väl kylt, d v s så kallt att det bildas frysta ölkristaller. Ett glas Norrlands Guld serverat från Twin Ice-systemet består av +2 grader flytande öl, -3,5 grader ölkristaller samt en vacker skumkrona.— Som svenskt bryggeri och dryckesleverantör, är det alltid spännande att utveckla och prova nya lösningar och upplevelser, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Spendrups. Då vi fick höra att IMI Cornelius tagit fram Twin Ice-lösningen, var vi inte sena att kontakta dem. Och nu har vi installerat första tappsystemet i Lindvallens nya Experium-center och där inom SPA-området.Twin Ice-systemet passar bäst i barmiljöer där publiken är aktiv eller där miljön har hög temperatur och fuktighet som t ex på ett SPA. Pricken över i:et är att servera ölet i ett fryst glas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063