23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Mini-kockar i gästspel på Långbro

Vinnartrion i tävlingen Barnens Egen Matskola gästspelar hos Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus. På fredag lagar de sina Västerbottenspinnar till lunchgästerna.

Den 9e april ska man ta chansen att äta lunch på Långbro Värdshus om man vill se vad nästa generation lagar för mat. Den 11 mars vann laget från klass 5A i Nygårdsskolan från Billdaltävlingen om att göra Sveriges godaste fiskpinnar med sitt recept på Västerbottenspinnar. Juryns motivering var:"En elegant och god fiskpinne med en nyskapande panering som gör

fisken extra saftig. Fiskpinnen håller kvalitet att passa på vilken

krog som helst. En pinne i tiden.”Vinnarlaget består av: Maja Lindh, Elin Berndtsson och Anna Källman.

Vinnarreceptet400 g lax3 krm salt1 ägg1 1/2 dl vetemjöl2 dl riven västerbottenost1 1/2 dl krossade cornflakesSmör och rapsolja till stekningenGör så här: Riv osten på ett rivjärn. Krossa cornflakes. Blanda i en

skål. Vispa ägget i en skål så allt blir gult. Häll mjölet på en

tallrik. Skölj, torka av och dela laxen i pinnar eller någon annan

form. Salta på båda sidorna. Vänd laxen först i mjöl, sedan ägg och

sist i ost- och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr

skärbräda och låt dem torka några minuter. Stek västerbottenpinnarna i

smör och olja cirka 2 minuter på varje sida. Servera med yoghurtsås

smaksatt med dill och kryddor, massor av grönsaker och ugnsbakad

potatis.Läs mer på www.barnensmatskola.se.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|