23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Gier Skeie på Sturehof

Sturehof anordnar med anledning av Norges nationaldag ett gästspel med norske kocken Gier Skeie och Linie Aquavit. Gier har tagit hem både OS och Bocuse d'Or, och hans meny serveras till och med den 19 maj.

Den 29-årige Gier vann 2009 den prestigefyllda tävlingen Bocose d'Or – en av många bedrifter under de senaste åren. 2008 tog han hem segern i Bocuse d'Or Europa, året innan blev han Årets Kock i Norge. Tillsammans med kocklandslaget har han också vunnit World Cup i Luxenburg.

Gier har även hunnit ge ut en självbiografi - ”Geir Skeie verdensmester fra barndom till Bocuse d`Ore" - och öppnar i höst en egen restaurang i Sandefjord.

Men nu serverar han en fyrarättersmeny på Sturehof.

Hämtat från menyn:

Lax, grön sparris, akvavitkryddor, kaviar och jordärtskocka.

Hälleflundra, kummin, choucroute, fläsklägg och vitlök

Andbröst från Vestfold, fem kryddor, apelsin, lök och persiljerot

Rabarber, basilikaskumm, jordgubbar, kanel och vit choklad

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|