23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Hållbart är trendigt

I restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa.

– Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.

Här är de hetaste restaurangtrenderna:

1. Lokalt odlade produkter

2. Lokalt producerat kött och skaldjur

3. Hållbarhet

4. Anpassade storlekar/minidesserter

5. Lokalt framställt vin och öl

6. Näringsriktiga maträtter för barn

7. Halva portioner/mindre portioner till lägre priser

8. Lantgårdars egna varumärken

9. Glutenfria produkter/ allergitestning

10. Skaldjur producerat på ett hållbart sätt

I restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa.

– Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web04