Fyra av tio anställda tar gärna en bulle till kaffet. Det visar en undersökning från Previa där 70 000 anställda över hela Sverige har deltagit. I undersökningen svarade 57 procent ja på frågan om de oftast undviker sötsaker som godis, läsk och kaffebröd. 43 procent svarade nej på samma fråga. I Värmland svarade nästan hälften, 49 procent, att de
inteundviker sötsaker. Minst benägen att falla för suget tycks de anställda i Dalarna vara. Där anger 39 procent att de inte undviker godis, läsk och kaffebröd.
– Pauser fyller en viktig funktion under arbetsdagen. Det ger tid för återhämtning, socialt utbyte och informella kontakter med kollegor, kommenterar
, företagsläkare och medicinskt ansvarig vid Previa.
Kanelbullens dag är instiftad av Hembakningsrådet och firades första gången 1999. Syftet är att hylla hembakartraditionen genom att lyfta fram det traditionella bakverket.