23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Årets Gastronomiska kalender

Akademiledamöterna medverkar som vanligt med sina egna upplevelser i den musikaliskt gastronomiska sfären. Dessutom finns essäer av många andra som vet vilket givet samband mat och musik har sedan alla tider.

· SVT:s musikchef Camilla Lundberg berättar om dinerande i klassiska operor.

· Ledamoten i Svenska Akademien, tillika jazzmusikern och konstprofessorn, Ulf Linde förklarar vilket samband som finns mellan kulinariska och musikaliska upplevelser.

· Nordiska museets chef Christina Mattsson förmedlar kunskap om taffelmusik från alla tider och historieprofessor Dick Harrison låter läsarna njuta av ålderdomlig kunglig taffelmusik.

· Kulturjournalisten Karsten Thurfjell ägnar sin text åt hur musik kan färga mat, sex och död i film.

Därtill personliga recept från Årets kock och annat matnyttigt - med och utan toner.

Redaktör för kalendern är Magdalena Ribbing.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web03