Fredagen den 29 oktober delade Måltidsakademien ut priser till årets bästa kokböcker. Mathias Dahlgrens bok Det naturliga köket fick pris för Årets bästa kokbok, utgiven på Norstedts, med motiveringen:"Vår främste världskock manifesterar sin förmåga att av det naturliga närma sig det överjordiska. En avspänd, högpresterande konstnärssjäl har gjort sin bibel."Norstedts belönades också i andra kategorier:À la carte: Mathias Dahlgren - Det naturliga köket"Vår främste världskock manifesterar sin förmåga att av det naturliga närma sig det överjordiska. En avspänd, högpresterande konstnärssjäl har gjort sin bibel."Ceremoniella måltider:Leif Mannerström - Mannerströms julkokbok"Med gott självförtroende serverar herr mästerkock imposanta rätter till vår största svenska helg, ofta med de där små detaljerna som gör traditionell mat riktigt läcker."Speciallitteratur – metod:Paul Svensson - Paul grillar"Vill man få extrafräs på sitt grillande är detta rätta hjälpmedlet. I en genre man trodde var slocknad eldar Paul Svensson på med fantasifullt osande recept som får en att längta efter sommaren."Årets kulturgärning:Jan Hedh - 277 sorters kakor"Detta unika referensverk för bagare, yrkesfolk och kakälskare är en kulturgärning av en legendarisk mästare som för hantverk, innovation och tradition vidare."Köksträdgårdslitteratur: Björn & Marie Hansson - Kryddväxter"Det doftar bara av att bläddra i denna vackra bok, som utförligt beskriver odling, skörd, förvaring och användning av kryddväxter, med över femhundra i sitt lexikon - en skatt för den som vill veta allt."Folkets röst:Allt om mat - Stora kokboken"I denna imponerande lunta har Allt om Mats kvalificerade redaktörer och provkökslagare kokt ner 40 års samlad erfarenhet."
Bästa kokboken
Måltidsakademien har utsett landets bästa kokbok.