23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Årets Viltmatrestaurang utsedd

Måndagen den 15 november fick Magasinet Fäviken utmärkelsen Årets Viltmatrestaurang av SvenskaViltmatakademin i samarbete med tidningen RS och Menigo.

Svenska Viltmatakademin delade

under Dining & Trends i måndags ut utmärkelsen Årets Viltmatrestaurang till

Magasinet Fäviken i Åre. Motiveringen löd: “Man

tillvaratar säsongens och sin regions möjligheter på ett utomordentligt sätt

och förädlar också viltkött i mycket stor utsträckning med egentillverkning av

bland annat alla charkuterier.” – Restaurangerna blir alltmer

måna om att servera närodlat och lokalt producerat och det finns ett stort

intresse att nyttja gamla beredningssätt som torkning, rökning och syrning,

samt att man tillvaratar alla delar på djuret, kommenterar juryns ordförande, Gert

Klötzke, som även är ledamot i Svenska Viltmatkakademin.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web01