23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Smarta Kocken finns i Nyköping

Lag från Nyköping, Mjölby och Stockholm tävlade i finalen i Smarta Kocken på Det Goda Köket i helgen.

Revbensspjäll med säsongens rotfrukter, savojkåldolme

och sås med smak av senap var rätten som gav Nyköpingslaget segern. Elever från årskurs 2 på Hotell- och Restaurangprogrammet på

gymnasiet har under hösten tränat inför finalen. Uppgiften var att skapa en rätt med svenska

tjocka revbensspjäll som huvudråvara. Utgångspunkten var att receptet skulle

vara nytt och klimatsmart.Juryns

motivering löd: "För att gott tillagat revben, med bra

samarbete och professionellt utförande. Laget har tillrett en väl sammansatt tävlingsrätt

med fina balanserade smaker och en god sås, och ett säsongstänk som ligger rätt

i tiden".Arrangör

var Svenskt Kött, konferencier Johan Jureskog och i juryn deltog Malin Söderström,

Carina Brydling, Lars Bergman, Paul Svensson och Fredrik Andersson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web04