23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Varannan gör matlåda

51 procent tar vara på sina matrester genom att göra matlådor. Det visar en undersökning som Lantmännen låtit göra.

Svenskarna är generellt litet dåliga på att laga nytt av

rester. Bara tre procent gör nya rätter av det som blir över när man lagat mat.

Matlådan är däremot väletablerad i över femtio procent av de svenska hushållen.

Det visar en undersökning som Lantmännen låtit göra. Storstadsborna, 42 procent, och skåningarna, 38 procent, är sämst på att göra

matlådor av sina matrester. Bortsett från Stockholmsområdet är Svealand

flitigast, där gör 62 procent matlådor, liksom 59 procent av norrlänningarna. Denna vecka är ”Var rädd om maten-veckan”, då Lantmännen

utmanar svenskarna att inte slänga mat. Som ett led i att minska matsvinnet delar delas bland annat 7 000 matlådor ut i landet.?

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02