23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Prestigefullt uppdrag i New York

Köksmästare Björn Eriksson har fått ett prestigefullt uppdrag i New York och ska servera en skandinavisk meny under James Beard Foundations middag.

Grythyttans

Gästgivaregårds köksmästare Björn Eriksson arbetade i fjol tillsammans med

James Carpenter på The Maidstones restaurang The Living Room i East Hampton,

New York. Tillsammans skapade de en skandinavisk meny, med klassiker som Toast

Skagen, toast Pelle Janzon, smörrebröd, mormors kakfat och pannkakor med hjortron.

Det är med denna meny de har blivit inbjudna till James Beard Foundations

middag den 30 november. James

Beard Foundation är USAs främsta center för kulinariska upplevelser och har

som mål att bevara och berika USA matkultur.– Det är

verkligen en stor ära att som svensk kock få komma till James Beard och

representera Sverige och presentera vår skandinaviska matkultur för New Yorks

främsta gourmander. Det är extra kul att The Living Room, som bara varit öppet

två säsonger, redan fått ett sådant gastronomiskt genomslag i New York, säger Björn

Eriksson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02