23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Fazers kockar gillar raggmunk

Det blir raggmunk med fläsk och lingon om kockarna på Fazers restauranger själva får bestämma. 

Restaurangföretaget Fazer

har frågat sin egen Smakpanel, kockar på Fazers restauranger runt

om i landet, om deras husmanskostfavoriter. Nära var femte kock tycker

att raggmunk med stekt fläsk och lingon är den husmanskosträtt som

smakar allra bäst. Därefter följer rotmos med fläsklägg som kammade hem

drygt 12 procent av rösterna. På tredje plats kommer Wallenbergare med

potatispuré och rårörda lingon, följt av kåldolmar med lingon och

skirat smör.

Enligt undersökningen anser även 60 procent av kockarna att

husmanskost är den mest populära maten bland sina gäster, från

restauranger i Kiruna till Malmö.– Vällagad husmanskost är oslagbart som lunchmat, det är en

klassiker som alltid står sig. Vi näringsberäknar luncher och försöker

ofta förnya klassikerna genom att byta ut tillbehören till något

spännande och nytt. Exempelvis serverar vi pytt i panna med inlagda

rotfrukter istället för vanliga rödbetor, det verkar gästerna

uppskatta, säger Niclas Melin, kökschef på restaurang Fazer

Lindhagensgatan.Fazer Food Services driver 300 restauranger, caféer och

konferensanläggningar runt om i Sverige, de flesta under varumärket

Amica, och serverar i genomsnitt 100 000 måltider per dag.Fazerkockarnas topp fem husmanskosträtter1. Raggmunk med stekt fläsk och lingon: 17 %2. Rotmos med fläsklägg: 12 %3. Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon: 11 %4. Kåldolmar med lingon och skirat smör: 9 %5. Slottsstek med gräddsås, kokt potatis och vinbärsgelé: 6 % Panelen består av 300 kockar som

arbetar på någon av Fazers restauranger och caféer runt om i landet.

Undersökningen är genomförd av Fazer via en webbaserad enkät under

oktober 2010. Resultaten i denna undersökning baseras på 82 svarande

kockar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web04