23948sdkhjf

Fazers kockar gillar raggmunk

Det blir raggmunk med fläsk och lingon om kockarna på Fazers restauranger själva får bestämma. 

Restaurangföretaget Fazer


har frågat sin egen Smakpanel, kockar på Fazers restauranger runt


om i landet, om deras husmanskostfavoriter. Nära var femte kock tycker


att raggmunk med stekt fläsk och lingon är den husmanskosträtt som


smakar allra bäst. Därefter följer rotmos med fläsklägg som kammade hem


drygt 12 procent av rösterna. På tredje plats kommer Wallenbergare med


potatispuré och rårörda lingon, följt av kåldolmar med lingon och


skirat smör.


Enligt undersökningen anser även 60 procent av kockarna att


husmanskost är den mest populära maten bland sina gäster, från


restauranger i Kiruna till Malmö.– Vällagad husmanskost är oslagbart som lunchmat, det är en


klassiker som alltid står sig. Vi näringsberäknar luncher och försöker


ofta förnya klassikerna genom att byta ut tillbehören till något


spännande och nytt. Exempelvis serverar vi pytt i panna med inlagda


rotfrukter istället för vanliga rödbetor, det verkar gästerna


uppskatta, säger Niclas Melin, kökschef på restaurang Fazer


Lindhagensgatan.Fazer Food Services driver 300 restauranger, caféer och


konferensanläggningar runt om i Sverige, de flesta under varumärket


Amica, och serverar i genomsnitt 100 000 måltider per dag.Fazerkockarnas topp fem husmanskosträtter1. Raggmunk med stekt fläsk och lingon: 17 %2. Rotmos med fläsklägg: 12 %3. Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon: 11 %4. Kåldolmar med lingon och skirat smör: 9 %5. Slottsstek med gräddsås, kokt potatis och vinbärsgelé: 6 % Panelen består av 300 kockar som


arbetar på någon av Fazers restauranger och caféer runt om i landet.


Undersökningen är genomförd av Fazer via en webbaserad enkät under


oktober 2010. Resultaten i denna undersökning baseras på 82 svarande


kockar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063