23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Ny alkohollagstiftning 2011

Den 1 december, beslutade riksdagen att anta den nya alkohollagen från och med januari 2011.

Onsdagen den 1 december klubbades slutligen den nya

alkohollagen igenom. Branschorganisation SHR välkomnar den nya lagen, som man

anser innebär förbättringar för branschen på många olika sätt.– Den nya alkohollagen innehåller flera förbättringar som SHR har

arbetat för under lång tid. Vi har sett fram emot att få den nya lagen på plats

och kommer nu att övergå till att noggrant följa hur den tillämpas av

myndigheterna, säger Stefan Lundin, chefsjurist på SHR.De förändringar som nu genomförs är bland annat:* Kraven på köksutrustning och matutbud hos den som

har serveringstillstånd moderniseras. Till exempel behöver denne inte längre

servera varm mat.* Den som bedriver cateringverksamhet för slutna

sällskap ska kunna få stadigvarande serveringstillstånd.* Rumsservering av alkohol på hotell tillåts

uttryckligen i lagen. * Påföljdssystemet vid överträdelser av

alkohollagen byggs upp enligt en trappstegsmodell med åtgärderna erinran,

varning och slutligen återkallelse av serveringstillståndet.– Efter alla om och men känns det bra att lagen

äntligen träder i kraft. Den nya alkohollagen är på det hela taget modern och

bättre anpassad till dagens restaurangkultur än den gamla, säger Eva Östling

Ollén, vd för SHR. Organisationen medverkade med specialistkunskap i Alkohollagsutredningen, som överlämnades till regeringen i mars 2009.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02