23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Bubbel på krogen

Svenskarna dricker mer mousserande vin än någonsin men importörerna undrar varför detta inte syns på krogen? När kommer genomslaget för mousserande vin som måltidsdryck skriver WOW.se

Systembolagets försäljning ökade årets första nio

månader med 17,6 procent och de senaste sex åren har konsumtionen på

mousserande vin fördubblats enligt WOW.se– Den bubblande

trenden återspeglas i cavaförsäljningen som även den ökat kraftigt de

senaste åren, säger Ulrika Nordgren på Bibendum.Och ute på restauranger märks en tydlig cavatrend.–

Nu frågar gästen specifikt efter ett glas cava, det hände aldrig för

ett par år sedan. På min tidigare arbetsplats Le Rouge, hade vi en stor

cavalista och sålde mycket, främst i baren, berättar Niklas Löfgren,

sommelier på Frantzén/Lindberg för WOW News.Än

så länge ses dock det mousserande vinet först och främst som en

aperitifdryck, något som sommelierer både i importörsledet och på

restaurang tycker är tråkigt.– Jag tycker

det är konstigt att vi inte ser fler champagner i ett vinpaket. Där

arbetar sommelieren ofta med dyrare viner och för 3-400 kronor kan de

servera en riktigt god champagne, förklarar Niklas Jakobsson på Wine

Trade och fortsätter.– I vårt sortiment har

vi en roséchampagne som är gjort som ett stilla rött vin, det har en

tanninstruktur och är den ultimata måltidsdrycken.Niklas Löfgren på Frantzén/Lindeberg håller med.–

Champagne i dryckespaketet är väldigt uppskattat när man väl serverar

det, tyvärr är det sällan. Men att servera exempelvis en halvtorr

champagne till våra nordiskt syrliga desserter är otroligt uppskattat.Niklas Löfgren praktiserade i våras på restaurang Noma i Köpenhamn där de erbjöd ett vinpaket med uteslutande champagne.–

Sommelierer och andra gäster tyckte alla att det var jättehäftigt. Där

fokuserades det bara på biodynamiska champagner men skulle vi göra

samma sak här vore det roligt att lyfta fram hela Champagnes utbud.

Från stilla vin till riktigt söta, sådant vi normalt inte får prova,

säger han.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|