23948sdkhjf

Nya kriterier för Nyckelhålet

Kriterierna för Nyckelhålet på restaurang har reviderats. En förändring är att det nu finns kriterier för smörgåsmåltider på caféer.

En hälsosam


och god måltid som det är enkelt för restauranggästen att hitta fram till - det


är det syftet med nyckelhålet på restaurang. En av förändringarna i den senaste revideringen av


kriterierna är att fler restaurangkategorier läggs till. Bland annat


finns det nu kriterier för smörgåsmåltider på caféer.Det blir


också flexiblare regler när det gäller tillbehör. Ett exempel är att en


restaurang som inte serverar bröd till måltiden nu inte behöver införa det. De nya


kriterierna omfattar också en ändring när det gäller dressingar, med tydligare


fokus på fettkvalitet samt ett krav på fullkorn i enklare måltider. En övergångsperiod


om nio månader gäller för förändringen av kriterierna och restaurangerna har


till i slutet av augusti 2011 på sig för att genomföra ändringarna. Hela


kriteriedokumentet och mer information om certifierade restauranger finns på ttp://www.nyckelhalsrestaurang.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065