23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Gotländskt samarbete

Ejmunds gård och restaurang 50 kvadrat på Gotland inleder köttsamarbete. Först ut är en gemensam köttbutik skriver Gotlands Tidningar.

- Vi kommer att jobba långsiktigt men planen är att vi ska kunna sälja

även färdiglagad mat i till exempel lunchlådor, säger Fredrik

Malmstedt, ägare av 50 Kvadrat.Den gamla styckningscentralen i

källaren på Coop på Öster centrum i Visby har stått tom under många år.

Men nu vill Odd Norman och Fredrik Malmstedt få i gång sin produktion

där.- Vi saknar

helt enkelt en köttbutik i Visby, säger Fredrik Malmstedt. Det blir

nötkött producerat på Gotland och i förlängningen kan det också bli

lamm och gris. Samtidigt vill vi lära ut hur man lagar till sin mat på

ett nyttigt och enkelt vis.Detta vill han göra med hjälp av sina

kockar som är anställda i restaurangen. Kunden ska kunna välja vilken

köttbit man vill ha och sedan få den tillagad i butiken.- Istället

för att skynda hem och laga kvällsmaten ska man kunna köpa den

färdiglagad till ett humant pris, säger Fredrik Malmstedt.Odd Norman, som driver Ejmunds gård i Roma, är glad och nöjd med samarbetet.- Detta

är positivt och det kommer att bli bra, säger han. Vi ska jobba oss

fram till en bra produktion och börjar med styckningen av köttet.Tanken är att det ska bli en manuell köttdisk i butiken.- Där ska man också kunna få tips och idéer om tillagningen av personalen, säger Fredrik Malmstedt.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02