23948sdkhjf

STC GreenFood köper Hembergsgruppen

Hembergs är en lokal aktör där de viktigaste kunderna är stormarknader, livsmedelsbutiker, restauranger och storkök. Förvärvet omfattar verksamheter på tre orter - Hembergs Trädgårdsprodukter i Halmstad, Växjö Partiaffär samt Örebro Trädgårdshall. Redan idag samarbetar Hembergs med Ewerman som ingår i STC GreenFood. Målet är att utöka dessa volymer ännu mer. Samtidigt är potentialen stor inom skurna produkter, där koncernen har den största produktionskapaciteten i Norden.

– Till bilden hör att konkurrensen inom frukt och grönt ökar. I en växande marknad ökar kundkraven på kapacitet och flexibilitet och det skapar risker för en mindre aktör, säger Lars Sköld, vd och koncernchef i STC Interfinans.

Sedan 1970 ägs och drivs Hembergsgruppen av Claes-Göran Eriksson med familj. I sortimentet finns 800 - 900 artiklar inom frukt och grön och Hembergs har en utbyggd logistik- och distributionsverksamhet, som drivs i egen regi.
– Efter att ha ägt och utvecklat Hembergs i 40 år känns det naturligt att nu dra sig tillbaka och låta andra ta över och säkra företagets framtida expansion, säger Claes-Göran Eriksson.

Genom affären blir STC GreenFood även majoritetsägare i TFC Fruit in Sweden AB (TFC). Samtidigt kvarstår familjen Eriksson och vd Johan Åkesson som minoritetsägare. TFC – som omsätter cirka 100 miljoner kronor - importerar frukt från Kina, Chile, Brasilien och Europa. Den största kunden är Hembergsgruppen.

Fotnot:
STC GreenFood-gruppen är en av de största fristående aktörerna inom frukt- och grönsakshandel i Norden. Koncernen arbetar med inköp, import, grossistverksamhet och distribution via bolagen Allfrukt, Ewerman, Satotukku och STC Iberica. Företagen Salico AB, Salico Oy och Öllövgrönt är specialiserade på skurna produkter. STC GreenFood – som ägs av STC Interfinans – omsätter cirka tre miljarder kronor per år och har 475 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062