23948sdkhjf

Beatrice Becher är Årets Lily

Beatrice Becher, som arbetar på nyöppnade restaurang Jonas i Stockholm, kan nu titulera sig Årets Lily efter att ha vunnit sommeliertävlingen på mässan Mitt Kök i fredags.

– Efter det här är jag triggad att fortsätta tävla. Jag tänker lära mig allt som går om dryck, och vill hålla på med det här resten av livet, sa en glad Beatrice Becher efter finalen.Finalen i Lily Bollinger Award ägde rum på fredagen på Mitt kök på Stockholmsmässan inför en vinkunnig publik. Tävlingen är enbart öppen för kvinnliga sommelierer och är uppkallad efter Lily Bollinger, en av Champagnes legendariska änkor. Bakom den svenska tävlingen står Champagne Bollinger och svenska Arvid Nordquist. Finalen bestod av både teoretiskt och praktiskt prov med provning.


Juryn bestod av Åsa W Karlsson, Mischa Billing och Carin Widoff. – Beatrice Becher har visat att hon inte bara kan champagne, hon har också en stark känsla för sommelieryrket, säger Carin Widoff, produktchef för Bollinger på Arvid Nordquist.Vinnaren av Lily Bollinger Award får förutom äran och titeln en studieresa till Champagne och en klassisk damcykel – det senare som ett minne av Lily Bollingers flitiga trampande i vingårdarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062