23948sdkhjf

Lux öppnar EAT

I slutet av mars är det premiär för den nya, exklusiva gallerian Mood i Stockholm. I anslutning till den öppnar tre nya krogkoncept i regi av F12-gruppen, Vassa Eggen och Lux Stockholm. Nu står det klart att Lux satsar på europeisk-asiatiska restaurangen EAT.

F12 planerar att öppna koncernens första snabbmatsställe medan Lux satsar på restaurang EAT som står för European Asian Taste.
– Restaurangen kommer att bestå av två delar, en bistro som ligger på Jakobsbergsgatan och som man även kan nå via gallerian under vissa tider. Den andra delen heter Market och ligger mitt inne i köpcentrat, den blir en förenklad version av bistron, som en marknadsplats, berättar Henrik Norström på Lux.
Namnet sammanfattar den gastronomiska inriktningen, det blir asiatiskt-europeiskt där framför allt Kina och de före detta kolonialstaterna England och Frankrike har inspirerat. Henrik har själv varit på två researchresor till Kina och har även rekryterat några kockar till EAT därifrån.
– Men smakerna kommer inte att mixas på tallriken. Om vi serverar Dim Sum smakar de som de ska och inte fransk senap, Coq au vin smakar som den gör i Frankrike.
Kökschef blir Dan Johansson från Lux och restaurangchef blir Erik Dyberg från B.A.R.
Sommartid kommer EAT Garden att öppna upp, med samma mat som i Market men i en trädgård i gallerian.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062