23948sdkhjf

Sveriges Bartenders Gille väljer RS som medlemstidning

Från och med nummer 1 2012 finns en ny branschförening med i restaurangtidningen RS. Det är Sveriges Bartenders Gille, föreningen för yrkesverksamma bartenders, som har valt RS som sin medlemstidning. Samtidigt lanseras en ny dryckesavdelning i tidningen: RS Dryck.
Restaurangtidningen RS har i flera år haft en viss bevakning av dryckesmarknaden, men 2012 görs en extra satsning med en 12-sidors ”tidning i tidningen” som helt ägnas åt drycker på restaurang.

Bakgrunden är bland annat avtalet med bartenderföreningen Sveriges Bartenders Gille om att bli medlemstidning för deras ca 350 medlemmar runt om i Sverige.
– Att byta medlemstidning är inget man gör i en handvändning, säger Martin Bergqvist som är president för Sveriges Bartenders Gille och fortsätter:
– Den springande punkten var att våra kollegor ute i verkligheten på restaurangerna finns med i RS och läser tidningen, och våra medlemmar har ett stort intresse av att också läsa om vad som pågår i vinvärlden och restaurangköken. Sedan har vi ett samarbete med RS kring Restauranggalan som vi är väldigt glada för, så de kändes som den naturliga samarbetspartnern.

I RS finns nu de tre tunga branschföreningarna Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille samlade, och tidningen samarbetar dessutom med en rad andra föreningar i restaurangbranschen (se fakta nedan).

Rent praktiskt innebär satsningen att RS blir tjockare. RS Dryck kommer att omfatta ungefär tolv sidor per nummer.
– När jag kom till tidningen för tre år sedan hade jag varit redaktör för en bar- och vintidning och ville gärna få in de aspekterna i RS. Nu känns det som om det finns ett ordentligt läsarunderlag för att öka antalet sidor som ägnas åt drycker ur ett restaurangperspektiv, säger Lena Ilkjaer, chefredaktör för RS – Restauranger & Storkök.
– Att vi satsar på dryck innebär absolut inte att vi kommer att ägna färre sidor åt annat, RS Dryck kommer att läggas ”ovanpå” det befintliga innehållet i tidningen, som kommer att fortsätta vara en bred tidning om människorna i restaurangbranschen, gastronomi och trender, avslutar Lena Ilkjaer.

Skribenter och innehåll i RS Dryck
• Tre sidor om vin med Åsa W Karlsson där hon bevakar produktnyheter, utbildning, bokutgivning och internationella trender inom sommelierie och dryck.
• En fast avdelning med fokus på produktnyheter och nya trender inom bar av Ulrika Enström, journalist och bartender.
• En fast avdelning om öl av Jörgen Hasselqvist (Oliver Twist) med bevakning av nya produkter och trender inom öl.
• 3-4 artiklar om aktuella restauranger/barer i Sverige och utomlands, internationella bar- och vintrender, personporträtt, konkreta tips för vinlistan och drinkrecept.
• Sommelierernas sida: Svenska Sommelierföreningens nyhetssida till sina medlemmar
• Bartendrarnas sidor: Ett uppslag med information till medlemmarna i Sveriges Bartenders Gille.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079