23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Prisad senap

Tävlingen arrangeras av tidningen Stockholm Krog i samarbete med Grönsakshallen Sorunda, Smörgåsbord och senapstillverkaren LissElla.

Tävlingsbidragen bedömdes utifrån utseende, doft, smak, konsistens och övrigt. Alla bidragen provades blint av juryn.

Juryns motivering lyder:

"En rolig senap med fin konsistens och lockande utseende med olika sorters senapsfrön. Bra balans mellan sötma och syra och en fruktig smak. Inte för stark eller för svag men med en trevlig touch av julkryddor."

Juryn bestod av Liselotte, Liss Ella, senapstillverkare, Magnus Svensson, kreativ ledare på restaurangakademin, Mats Karlsson, Gro¨nsakshallen Sorunda, Andreas Hedlund, konsult samt Jens Linder, matskribent.

Det vinnanade receptet:

Hotel Skeppsholmen senap

1,25 dl brunt senapsfrö 1,25 dl gult senapsfrö 0,25 liter 1.2.3-lag

Spola fröna för att få bort den beska smaken. Blanda med 1.2.3-lagen.

0,5 dl gula senapsfrön kryddpepparkorn nejlikor

mald ingefära

Krossa fröna, blanda med sockret

1,25 dl socker

2 dl colemans senapspulver salt

Rör samman allt och mogna i kyl ett par dagar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.058