23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Nytt brasserie i Umeå

Rex som finns i det anrika rådhusets lokaler i Umeå har gjorts om till brasserie. Rex drivs av Mia Karlsson-Jonsson, Anders Karlsson och Anders Samuelsson. De har koncentrerat sig på att öppna upp restaurangen, och ge den större rymd. Uppdelningen bar och matsal är numera borta.

Köket har integrerats i matsalen. En stor stenugn har sin självklara plats i den nya interiören. Matkonceptet är fylligare – med vinbar och delikatessdisk för ost och charkuteri. Menyn har en bredare karaktär, fler rätter, större råvarufokus och högre ambitioner. Därmed har grundaren Kalle Heds ursprungliga vision fullföljts.

– Vi vill vara ett ställe för många bra ögonblick av livet. Det är därför Rex har det stora urvalet av rätter och smaker, det är därför det finns en välfylld ost- och charkdisk. Det är kul när människor samlas kring vinbaren med 150 viner på listan, sjuttio av dem serveras på glas, säger vd Mia Karlsson-Jonsson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063