Miljön på Il Tempo har varsamt rustats upp, och bland annat de karaktäristiska zebratapeterna, ursprungligen från Il Tempos förlaga i New York, Ginos, finns kvar.
– Il Tempo andas verkligen det genuina Italien. Vi serverar egenproducerat vin, egen olivolja, vi tillverkar vår egen pasta och charkuterierna kommer från noggrant utvalda producenter. Vi vill bjuda på nya upplevelser i en miljö som känns hemtam och avslappnande, säger Peter Nordin.
Kökschef på Il Tempo är Kristoffer Condroni, konditor Carina Nordin och restaurangchef är Richard Broni.
Men det händer mer i den lilla krogkoncernen, nydöpt till PDF Brasserie Group. I källaren på Prinsen har champagnebaren byggts om och nyöppnats som ”cocktaileria” med fokus på bra cocktails, charkuterier, ostron och givetvis champagne. Barchef är Rhys Vickery, tidigare Pontus! han får hjälp i baren av mixologen Fredrik Malm och Anton Olsson.
Med tre restauranger verkar det som om PDF Group är i expansionstagen.
– Vi vill gärna ha två enheter till. En av dem kan bli något med fast food, jag är intresserad av den branschen och det saknas den typen av ställen med kvalitets- och gårdstänk, säger Peter Nordin.
/Lena Ilkjaer
Restaurang Il Tempo på Södermalm i Stockholm har nyligen nyöppnat, denna gång i regi av italienfrälste krögaren Peter Nordin och kompanjonerna Daniel och Filip Guven, sedan tidigare äger de Prinsen och Zink Grill tillsammans.