23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Noma bäst i världen för tredje året i rad

Worlds 50 Best Restaurants har just avslöjats. Bäst i år igen är Noma i Köpenhamn. Sverige placerade sig dock bättre än någonsin med en fin 20e plats för Frantzén Lindeberg, Fäviken på plats 34 och Mathias Dahlgren på nummer 41.
Här är hela listan:

1

Noma Copenhagen, Denmark

2

El Celler de Can Roca Girona, Spain

3

Mugaritz San Sebastián, Spain

4

D.O.M. São Paolo, Brazil

5

Osteria Francescana Modena, Italy

6

Per Se New York, USA

7

Alinea Chicago, USA

8

Arzak San Sebastián, Spain

9

Dinner by Heston Blumenthal London

10

Eleven Madison Park New York, USA

11

Steirereck Vienna, Austria

12

L’Atelier Saint-Germain de Joël Robuchon Paris, France

13

The Fat Duck Bray, UK

14

The Ledbury London UK

15

Le Chateaubriand Paris, France

16

L’Arpège Paris, France

17

Pierre Gagnaire Paris, France

18

L’Astrance Paris, France

19

Le Bernardin New York, USA

20

Frantzén/Lindeberg Stockholm, Sweden

21

Oud Sluis, Sluis, Netherlands

22

Aqua Wolfsburg, Germany

23

Vendôme Bergisch Gladbach, Germany

24

Mirazur Menton, France

25

Daniel New York, USA

26

Iggy’s Singapore

27

Narisawa Tokyo, Japan

28

Nihonryori RyuGin Tokyo, Japan

29

Quay Sydney, Australia

30

Schloss Schauenstein Fürstenau, Switzerland

31

Asador Etxebarri Atxondo, Spain

32

Le Calandre Padua, Italy

33

De Librije Zwolle, Netherlands

34

Fäviken Järpen, Sweden

35

Astrid y Gastón Lima, Peru

36

Pujol Mexico City, Mexico

37

Momofuku Ssäm Bar New York, USA

38

Biko Mexico City, Mexico

39

Waku Ghin, Singapore

40

Quique Dacosta Denia, Spain

41

Mathias Dahlgren Stockholm, Sweden

42

Hof Van Cleve Kruishoutem, Belgium

43

The French Laundry, USA

44

Amber Hong Kong, China

45

Vila Joya Albufeira, Portugal

46

Il Canto Siena, Italy

47

Bras Laguiole, France

48

Manresa Los Gatos, USA

49

Geranium Copenhagen, Denmark

50

Nahm Bangkok, Thailand

The Worlds 50 Best sammanställs av Restaurant Magazine och i juryn sitter 800 kockar och matjournalister från hela världen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|