- Jag tror att det var min jämnhet som avgjorde. Jag vann inte något av delmomenten, men kom inte heller sist. Och det är ju det som räknas, säger Daniel Agrell.
Den som kanske mer än någon annan hade siktat in sig på seger var Daniel Agrell som före tävlingen sa att han”bara ska vinna det här”. Daniel segrade även i den andra semifinalen som hölls i Sundsvall.
Tävlingen arrangeras av branschtidningen Besöksliv (tidigare Restauratören). Förstapriset är 25 000 kronor. Vassaste Kocken har arrangerats sedan 2004.
Bästa delresultaten i Vassaste Kocken 2012:
Lökhackning, 250 gram finhackad: 2 min 19 sekunder, Oscar Brönmark.
Vispning av åtta äggvitor till skum: 1 min 12 sek, Daniel C Högnert.
Portionering lax, minsta totalavvikelse: 34 gram, Daniel C Högnert.
Slå majonnäs på 0,5 liter olja: 55,29 sek, Oscar Brönmark.
Finalister i Vassaste Kocken 2012:
Jimmy Brorsson, 25 år, Falsterbo Golfrestaurang, Falsterbo
Gilberto Diaz, 40 år, Global Gastronomi, Örebro
Nils Lindsköld, 22 år, Casino Cosmopol, Sundsvall
Markus Ludvigsson, 27 år, Viktoria, Umeå
Daniel Agrell, 33 år, Loka Brunn, Grythyttan
Daniel C Högnert, 32 år, Årstiderna, Malmö
Oscar Brönmark, 25 år, Årstiderna, Malmö
Tommie Hassel, 20 år, Restaurang Kajutan, Limhamn