23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Brons till Svenska Grillandslaget i BBQ-EM

Det svenska laget tog brons i kategorin desserter i BBQ-EM. 60 lag deltog.

Helgen 25-26 augusti genomfördes BBQ-EM i Torhout, Belgien. Eventet besöktes av tiotusentals intresserade grillentusiaster från hela Europa. Totalt deltog närmare 60 lag.

Det tävlas i grillning av revben, nötkött, kyckling, fisk och dessert. Det Svenska Grillandslaget lyckade ta en hedrande tredjeplats i kategorin dessert till vilken man sammanställt en så kallad ”Appel Triology”, bestående av :

-Kanelcheesecake á la Destrooper med karamelliserad grillad äppelskiva

-Äppelkompott med en touch av ingefära serverad med råkräm (vispgrädde med äggula,socker samt vanilj)

-Helgrillat äpple med äppelkaramellsås

Arbetsmeriter Svenska Grillandslaget:

Ulrik Lindelöv, lagledare: Sjömagasinet, Göteborg, 28+, Göteborg. Arbetat med kändiskocken Richard Corrigan, London. Driver idag Lindelöv mat och vinkällare, Alingsås

Peter G Nilsson: Driver PG Nilsson Consulting & Catering i Skellefteå. Catering, inspiration, event med inriktning på mat & grill.

Henrik Stensvad: Köksmästare restaurang Krejsy’s och Classic Café, Gröna Lund.

Emma Lindgren är konditor på Maxi, Alingsås och har framgångsrikt deltagit i SM.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web03