23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Tysk seger i Årets Unga Kock

Den internationella finalen av Årets Unga Kock som arrangeras av Chaine des Rôtisseurs gick av stapeln i helgen. Svenske Luqaz Ottosson lyckades inte ta en pallplats utan de togs av Tyskland, Frankrike och Sydafrika.

Luqaz Ottosson från restaurang 50 kvadrat och Lilla Bjärs Gård på Gotland tävlade med 21 andra unga kockar från alla världsdelar.

Luqaz var ändå nöjd med sin insats, framför allt med varmrätt och dessert och hörde till de mest välorganiserade í köket enligt domarkåren. Under tävlingens gång utkristalliserade sig ett topplag bestående av tio kockar dit Luqaz hörde. ”Det var en sann njutning att få avsmaka de tios rätter”, kommenterade Daniel Hiltbrunner, domare från Australien, som tillsammans med sju andra smakdomare från världen över hade den svåra men delikata uppgiften att utse första, andra och tredjepristagaren.

Tävlingen hölls i Berlin och utgick från en hemlig råvarukorg med tonfisk, räkor, lammracks, blåbär och hallon som obligatoriska råvaror.

Luqaz meny:

Tonfiskcarpaccio med confiterade räkor i brynt smör

med syrlig sallad av citron, lime och selleri

Lammytterfilé med krispig kappa, chalottenlökscreme,

sotade morötter och lågtemperaturbakade tomater

Citruspannacotta med chokladganache, rårörda bär och bränd vit choklad

Luqaz återvänder nu till höstsäsongen på Lilla Bjärs Gård. Då verksamheten stänger för säsongen väntar eventuell utlandsvistelse.

Tävlingen Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs arrangeras varje år sedan 35 år tillbaka,

av den internationella föreningen Chaîne des Rôtisseurs. Kockarna får inte vara 27 år fyllda på tävlingsdagen. Nästa nationella tävling genomförs i mars och den internationella i september 2013.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.081|