23948sdkhjf

Daniel Räms - igen

Daniel Räms från Stockholm semifinalsegrade i den första semifinalen i Årets Kock 2013. Det är fjärde året på raken som Daniel vinner sin semifinal.
Daniel Räms, Räms Mat och Gastronomi, Stockholm tog hem segern när den första semifinalen i Årets Kock 2013 avgjordes i Uppsala. Detta är fjärde året på raken som Daniel vinner sin semifinal i Årets Kock.

Daniels Räms tävlingsrätt - kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère-fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland föll juryn så väl i smaken att han fick dagens högsta poäng. Därmed är Daniel direktkvalificerad för final i Årets Kock 2013.

Med följande motivering korades Daniel av juryns ordförande Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, samt Upplands läns landshövding Peter Egardt till semifinalvinnare:
"En vinnarrätt som karaktäriseras av harmoniska smaker och stor omsorg om huvudråvaran. Riktig matlagning helt enkelt!"

Daniel är 37 år och driver företaget Räms Mat & Gastronomi i Stockholm. Han har tävlat i Årets Kock ett flertal gånger och gått direkt till final genom semifinalseger de senaste tre åren, med en andraplats som bäst.

Fakta Årets Kock:
Av totalt 146 anmälda till Årets Kock 2013 gick 24 kockar vidare till semifinal. Tolv tävlande möttes i dagens semifinal i Uppsala, och tolv möts i tävlingens andra semifinal, som avgörs i Jönköping den 20 november. De båda semifinalsegrarna får varsin plats i finalen. Åtta semifinalister går vidare på poäng till Sista chansen i Göteborg den 28 november där de tävlar om de återstående fyra finalplatserna. Totalt är det sex kockar som gör upp om titeln Årets Kock 2013 vid finalen i Stockholm den 8 februari 2013.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063