23948sdkhjf

Cevicheria Aji y Ajo är årets smaksättare

Årets Smaksättare är en utmärkelse som går till en restaurang som framgångsrikt har hämtat internationella influenser och smaker till Sverige. Årets vinnare har introducerat svenskarna till det peruanska köket.
”Årets Smaksättare 2012 är ett exempel på att även ett litet ställe kan nå stor ryktbarhet om fokus ligger på kvalitet och professionellt bemötande. Här serveras råvaror i toppklass av en ägare som tar ut svängarna och verkligen sätter sin egen smak på restaurangen. De friska, fräscha och syrliga smaker som är restaurangens signum lyfts fram med en experimentlusta som gläder besökaren, men utan att kompromissa med det genuina.”

RS intervjuade ägaren Franjo Pravdic, direkt efter prisutdelningen.
Hur känns det?
– Jag är helt överraskad och kan inte riktigt fatta detta. Jag kunde aldrig tro att det skulle bli en sådan framgång när vi öppnade för drygt ett år sedan.

Beskriv ditt koncept.
– Jag är uppvuxen i Peru där vi åt mycket ceviche. Jag älskar den maten, så därför ville jag satsa på det. Det ska kännas som hemma när gästerna kommer till oss. Vi började med 16 platser, men växte ur lokalen redan efter ett år. Nu har vi dubbelt så många, inte minst tack vare en fastighetsägare som tror på oss.

Vilka smaker utmärker er mat?
– Vi arbetar med fina råvaror, mycket fisk och skaldjur. Och så använder vi chili, lime, vitlök och ingefära bland annat.

Vad säger dina gäster?
– De är så positiva. De säger ”du är bäst” och ”du kommer att vinna”.

Text: Karin Ahlström Jensen, Foto: Magnus Sandberg
(På bilden Lisa Förare Winbladh, Franjo Pravdic och Mikael Tornving

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125