23948sdkhjf

Johan och Klas är Årets Krögare

Johan Jureskog och Klas Ljungquist på AG / Rolfs Kök utsågs till Årets Krögare på och fick stående ovationer på Restauranggalan.
Motiveringen till priset Årets Krögare lyder:
”I dagens restaurangklimat är personalen en viktig faktor i en krögares framgång. Där har Årets Krögare ingenting att oroa sig för. Här vittnar medarbetarna om ett engagemang och en lagkänsla som är smått unik i Stockholms restaurangbransch. Att de samtidigt driver två lönsamma och personliga restauranger där kvalitet, personligt bemötande och gästfrihet alltid sätts i första rummet gör att Johan Jureskog och Klas Ljungquist gjort sig väl förtjänta av utmärkelsen.”

Ni ser väldigt glada ut, grattis!
– Tack, det känns jättekul. Det är detta vi eftersträvar.

Vad är det som är roligt med att vara krögare?
– Det är att ta hand om personal, att se människor utvecklas och växa i sin yrkesroll. Det är också en stor förmån att få driva två krogar och laga den mat som vi tycker om. Rolfs Kök har vi tagit över och det är spännande för oss att fundera över hur vi kan utveckla ett bra koncept. AG har vi fått förmånen att bygga upp från början och skapa en miljö precis enligt våra önskemål.

Beskriv tänket bakom AG?
– Det sociala ska vara i fokus. Vi vill ha stoj och prat, tapas som delas kring bordet, bra kött och gott rödvin. Vi är 40 personer som arbetar på AG och vi är som en stor familj, folk slutar inte hos oss, det är unikt.

Vad händer för er härnäst?
– Vi utökar på AG med lokaler i källaren; en festvåning, en styckhörna där vi kan ta emot hela djur. Vi vill komma närmare bonden. Kanske lite ölbryggning också.

Text: Karin Ahlström Jensen, Foto: Magnus Sandberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08