23948sdkhjf

Leo Frodell vann semifinal 2

En bakad piggvar gav Leo Frodell, restaurang Storstad, Stockholm segern i dagens semifinal i Årets Kock 2013 – SM i professionell matlagning. Därmed är Leo en av sex kockar som gör upp om titeln Årets Kock 2013 vid finalen den 8 februari.

På semifinalerna i Årets Kock tävlar kockarna med sitt eget recept på valfri varmrätt. Vid dagens semifinal i Jönköping tog Leo hem segern med rätten Hel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och munierstekt slag.

Juryns motivering löd:

Välkomponerad rätt med moderna sammanhängande smaker som lämnar mycket nyanser. Stor respekt för huvudråvaran.

Leo Frodell är 27 år och jobbar på restaurang Storstad i Stockholm. Han har tävlat i Årets Kock en gång tidigare, Årets Kock 2012, och gick då till final.

Av totalt 146 anmälda till Årets Kock 2013 gick 24 kockar vidare till semifinal. Tolv tävlande möttes i den första semifinalen som avgjordes i Uppsala den 13 november, med Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm, som segrare. Övriga tolv kockar gjorde upp i dagens semifinal i Jönköping. De båda semifinalsegrarna Daniel Räms och Leo Frodell får varsin plats i finalen. Åtta semifinalister går vidare på poäng till Sista chansen i Göteborg den 28 november där de tävlar om de återstående fyra finalplatserna. Totalt är det sex kockar som gör upp om titeln Årets Kock 2013 vid finalen i Stockholm den 8 februari 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063