23948sdkhjf

Skånes hamburger-drottning

Benedikte Holmberg är McDonald´s största franchisetagare med 15 restauranger. Senast i raden är en ny restaurang i Hyllie.
Inom kort öppnar Benedikte Holmberg en ny McDonald’s-restaurang i Hyllie. Därmed stärker hon sin position som Nordens största franchisetagare inom McDonald’s. Hyllie är ett nytt och expansivt handelsområde med bland annat Malmö Arena och det nya köpcentret Emporia.

– Att stärka McDonald’s position som den största privata ungdomsarbetsgivaren i Skåne är något som inspirerar mig till att fortsätta växa. Den nya restaurangen skapar 50-60 nya jobb och jag hoppas kunna bidra till att många unga nu får sitt första steg in på arbetsmarknaden, säger Benedikte Holmberg.

Benedikte Holmberg har redan en stark profil som lokal företagare i Skåneregionen. Hon har sedan tidigare 14 restauranger i Malmö- och Lundområdet. Hennes restauranger hade 2011 cirka 240 miljoner i omsättning – vilket motsvarar fem procent av omsättningen för McDonald’s i Sverige. Öppningen av restaurangen är en del i Svenska McDonald’s tillväxtplan.

– Det känns fantastiskt kul att vara en del av Hyllie. Restaurangen har ett väldigt bra läge, både med tanke på arenan och Emporia. Med en blandning av affärer och kontorslokaler i shoppingcentret hoppas jag på högt tryck såväl under veckodagarna som på kvällar och helger, säger Benedikte Holmberg, franchisetagare för den nya McDonald’s-restaurangen.

På Benedikte Holmbergs restauranger jobbar idag cirka 670 anställda från ett 50-tal olika länder. Vid sidan av sitt företag sitter Benedikte Holmberg i styrelserna för både Malmö Citysamverkan och Malmö Cityförening.

McDonald’s planerar att öppna 50 nya restauranger i Sverige de kommande fem åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078