23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Brydlings når toppcertifiering

Ulrika och Carina Brydling som driver Brydlings på Åhléns går direkt in på den högsta nivån av Krav-certifiering, tre märken.

– Att gå från noll ekologisk mat till 100 procent, nästan, var upp till bevis för min del. Efter att ha utbildat både kommuner och privata aktörer i fyra år hur man arbetar ekologiskt och hur det påverkar vår jord, var det bara att gasa på fullt ut, säger Ulrika Brydling, eko-kock och ägare till restaurang Brydling som serverar över 1000 matgäster varje dag.

Idag finns det över 600 KRAV-certifierade restauranger i Sverige och man kan välja att certifiera sig på olika nivåer:

Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel

Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter

Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

Andra restauranger som uppnått tre KRAV-märken är:

• Restaurang Brydling, Stockholm

• Restaurang Balthazar, Malmö

• Dala-Floda Värdshus, Borlänge

• Gunnebo Slott, Göteborg

• Kajgatan34, Lomma

• Pensionat Strömbacken, Olofsström

• Stiftelsen Linnés, Råshult

• Rosendahls trädgårdar, Stockholm

• Lilla Bjers, Hoas Hantverk, Gotland

För att en certifiering på den högsta nivån ska fungera måste restaurangen få med sig leverantörer för att säkerställa att alla råvaror finns som KRAV-märkta, EU-ekologiska eller MSC-märkta.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web04