23948sdkhjf

Brydlings når toppcertifiering

Ulrika och Carina Brydling som driver Brydlings på Åhléns går direkt in på den högsta nivån av Krav-certifiering, tre märken.

– Att gå från noll ekologisk mat till 100 procent, nästan, var upp till bevis för min del. Efter att ha utbildat både kommuner och privata aktörer i fyra år hur man arbetar ekologiskt och hur det påverkar vår jord, var det bara att gasa på fullt ut, säger Ulrika Brydling, eko-kock och ägare till restaurang Brydling som serverar över 1000 matgäster varje dag.Idag finns det över 600 KRAV-certifierade restauranger i Sverige och man kan välja att certifiera sig på olika nivåer:Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedelTvå märken = minst 50 % KRAV-godkända produkterTre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkterAndra restauranger som uppnått tre KRAV-märken är: • Restaurang Brydling, Stockholm • Restaurang Balthazar, Malmö • Dala-Floda Värdshus, Borlänge • Gunnebo Slott, Göteborg • Kajgatan34, Lomma • Pensionat Strömbacken, Olofsström • Stiftelsen Linnés, Råshult • Rosendahls trädgårdar, Stockholm • Lilla Bjers, Hoas Hantverk, GotlandFör att en certifiering på den högsta nivån ska fungera måste restaurangen få med sig leverantörer för att säkerställa att alla råvaror finns som KRAV-märkta, EU-ekologiska eller MSC-märkta. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094