23948sdkhjf

Ugglarps Grönt är Årets Leverantör

Ugglarps Grönt med Mikael Jidenholm har vunnit restaurangbranschens hjärta, och Restauranggalans krögarpanel röstade i år fram dem som Årets Leverantör. - Jag är en nörd, jag vet det. Jag har läst frökataloger sedan jag var sex år gammal, sa Mikael direkt efter prisutdelningen.
Vinnarmotiveringen lyder:
”Årets Leverantör 2012 hyllas av kunderna för att alltid ge det där lilla extra, och att inte se ”omöjligt” som ett alternativ. Tillsammans med personligt engagemang, känsla för detaljer och förståelse för restaurangbranschens villkor har de bidragit till den gröna revolutionen på krogen, och trendspanarna riktar numera sökarljuset från restaurangtallriken och in i växthusen.”

Varför har Ugglarps Grönt fått det här priset tror du?
- Vi är innovativa, vi utvecklar sortimentet kontinuerligt i samarbete med våra kunder, vi tänjer gränser och vi ser möjligheter i allt som växer, oavsett om det växer i skogen, i havet, på fältet eller i växthuset.

Det märks att du brinner för det här?
- Jag är en nörd, jag vet det. Jag har läst frökataloger sedan jag var sex år gammal. Det är en sådan glädje att hitta nya grejer. Och så betyder det mycket att möta människor som uppskattar det jag gör.

Vilken gröda skulle du vilja lyfta fram just nu?
- Svinroten som länge betraktats som ett ogräs. Den åts i Frankrike under första världskriget och nu när den är tillbaka anses den vara en exklusivitet. Det är helt fantastiskt. Men det är bara en produkt av många. Jag skulle kunna presentera en ny produkt varje dag, året runt, livet ut.

Har du någon särskild favorit bland grönsaker?
- Jag tycker om endiver och så är jag fascinerad av hur de odlas.

Vad händer nu?
- Nästa steg kommer när allmänheten blir lika intresserad som krögarna av specialgrönsaker och börjar experimentera lika mycket.

Text: Karin Ahlström Jensen, Foto: Magnus Sandberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078