Vid dagens deltävling Sista chansen, avgjordes vilka fyra kockar som tar de återstående platserna i finalen av Årets Kock 2013 – SM i professionell matlagning. Sedan tidigare är Daniel Räms och Leo Frodell, båda Stockholm, klara för final. De får nu sällskap i finalen av Jesper Bogren, Göteborg, Martin Hansen, Lund, Martin Brag, Stockholm och Johan Backéus, Stockholm.
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i två semifinaler, en Sista chansen och en final. Stockholmskockarna Daniel Räms och Leo Frodell vann tidigare i höst var sin semifinal och direktkvalificerades där för final. De åtta kockar som vid semifinalerna fick högst poäng av juryn – vinnarna borträknat – fick idag vid Sista chansen ytterligare en chans att laga upp sin tävlingsrätt. De återstående fyra platserna av totalt sex i finalen stod på spel.
De sex kockar som möts i finalen av Årets Kock 2013 den 8 februari i Stockholm är:
Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm (genom semifinalseger)
Leo Frodell, Storstad, Stockholm (genom semifinalseger)
Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg
Johan Backéus, Restaurang Lux, Stockholm
Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm