23948sdkhjf

Jullunch för hemlösa

Anders Sewerin och Johan Thuresson har tagit initativ till en jullunch i Kungsträdgården för alla hemlösa i Stockholm. Den hålls den 21 december och frivilliga behövs.
Nyligen satt krögarna Anders Sewerin och Johan Thuresson och arbetade då snön och kylan ledde in deras tankar på hur jobbigt det måste vara att vara hemlös.
– Efter en stunds filosoferande kring detta kom vi fram till att vi borde göra något och inte bara snacka, säger Johan.
Så vi började fundera och ringde sedan runt till våra kamrater med en idé som alla gillade; fredagen den 21 december kl. 11.00 öppnar vi långlunch med jultema i Kungsan vid stora scenen. Där bjuder vi de hemlösa på skinkmackor och gröt. Alla ni andra är naturligtvis också välkomna ner för att äta god julmat, men för er kostar den 100 kronor som oavkortat går till Stockholms Stadsmission. Kommer det 1000 personer så blir det bra. Kommer fler blir det ännu bättre!

En sådan här sak går givetvis inte att göra utan generösa vänner enligt Johanoch räknar upp en hel mängd vänner som ställt upp utan ersättning - Yvonne och Mirjam på Kungsträdgården, Peter på Yellow Line, Jocke på Denckert El, Erik och Håkan på Sanifix, Richard på RGR Security, Anders på ICA, Kalle och Mattias på Great Works, Micke på Sita och inte minst Kalle och Magnus på Samsung.
– Vi får också proffshjälp med att griljera skinkorna och servera gröten då bland annat Niklas Ekstedt, Sigrid Bárány, Lisa Lönner, Tom Sjöstedt, Sören Ahlbom med flera kommer ner och hjälper till. Lasse Lindbom tar med sina kompisar så att det svänger lite stämningsfullt och sedan tror jag vi har en bra jullunch, poängterar Johan. Samsung är dessutom så generösa att de inte bara ställer upp med köken, utan de skänker också 150 000 kronor till Stockholms Stadsmission! Det tycker vi är snyggt!
– Så nu ber vi er om stöd på ett av följande av tre sätt; ta ledigt ett par timmar, klä er varmt och kom ner och hjälp till, eller, kom ner och ät den värdefullaste gröt & skinkmackan hittills i år, eller, om ni inte hinner det så hjälp oss sprida budskapet – för det vore fenomenalt om vi kan få ihop lika många till!

Vill ni veta mer, ring Johan Turesson på 0708 282855.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062