23948sdkhjf

Jordbruksverket vill ha tips

Jordbruksverket efterlyser goda mat-, dryckes- och måltidsnyheter från hela landet. Matlandet Sverige-projektet ska bli ännu tydligare.
Var finns den bästa nyheten som visar vad som händer i matlandet Sverige? Jordbruksverket har ambitionen att från och med årsskiftet publicera en god nyhet varje dag under 2013. 365 goda nyheter ska det bli. Nu efterlyser Jordbruksverket nyhetstips från företagare, organisationer, eldsjälar och konsumenter.

- Vi vill visa framåtandan i vårt mat- och dryckesland. Det händer så mycket som behöver bli mer synligt både för mataktörer och för konsumenter. Vi vill hjälpa till att lyfta fram goda exempel för att skapa engagemang och öka stoltheten. Nu behöver vi allas hjälp med att nosa upp nyheterna, säger Elisabet Bjelke, projektledare för Jordbruksverkets kommunikationsprojekt inom regeringens matlandetsatsning.

För att få bredd på nyhetsflödet vill Jordbruksverket ha in tips som kan leda till en nyhet. Det kan handla om nya samarbeten, nya råvaror, nya företagsidéer, nya konsumtionsmönster, nya trender, ny forskning, nya typer av evenemang, ny lagstiftning eller nya diskussioner. I stort sett allt som har koppling till Sverige som mat-, dryckes- och måltidsland. Varje dag kommer en nyhet att publiceras på bloggen matlandet.se och Jordbruksverket kommer också arbeta för att sprida nyheten till andra kanaler. Matlandet.se är en gemensam kanal för kommunikationsprojektet kring matlandet som förutom Jordbruksverket även omfattar VisitSweden, Exportrådet och Livsmedelsverket.

- Alla, såväl företagare som konsumenter, är välkomna att lämna tips. Vi vill ha ett brett spektra att arbeta utifrån när vi sedan ska välja en nyhet för dagen. I slutet av året utser vi den bästa nyheten, säger Elisabet Bjelke.

För att tipsa om nyheter skickar du ett mejl till 365@matlandet.se. På bloggen matlandet.se finns en tipsruta du kan använda.

365 goda nyheter – en del av visionen Sverige det nya matlandet
Initiativet är en del av regeringens vision Sverige – det nya matlandet som handlar om att Sverige ska bli Europas bästa matland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078