23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Fjällröding huvudråvara i Årets Kock

Det blir fjällröding från UMLAX i Lappland som de sex semifinalisterna i Årets Kock har att jobba med till den ena av två rätter till finalen den 8 februari.

Varje finalist kommer att få 2,5-4 kg fjällröding som ska förberedas till 14 tallrikar för juryn samt fotografering. Kvällen innan tävlingen får de handplocka sin fisk hos leverantören.

Följande kockar är i final i Årets Kock:

Daniel Räms,

Räms Mat & Gastronomi, Stockholm

Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland

Leo Frodell

, Storstad, Stockholm

Hel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och meunierstekt slag

Martin Hansen

, Grand Hotel, Lund

Hasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse


Jesper Bogren

, Swedish Taste, Göteborg

Hummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerte


Johan Backeus

, restaurang Lux, Stockholm

Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom

Martin Brag

, Pontus Catering, Stockholm

Variation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabark

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062