23948sdkhjf

Fjällröding huvudråvara i Årets Kock

Det blir fjällröding från UMLAX i Lappland som de sex semifinalisterna i Årets Kock har att jobba med till den ena av två rätter till finalen den 8 februari.
Varje finalist kommer att få 2,5-4 kg fjällröding som ska förberedas till 14 tallrikar för juryn samt fotografering. Kvällen innan tävlingen får de handplocka sin fisk hos leverantören.

Följande kockar är i final i Årets Kock:

Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland

Leo Frodell , Storstad, Stockholm
Hel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och meunierstekt slag

Martin Hansen , Grand Hotel, Lund
Hasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse

Jesper Bogren
, Swedish Taste, Göteborg
Hummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerte

Johan Backeus
, restaurang Lux, Stockholm
Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom

Martin Brag , Pontus Catering, Stockholm
Variation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabark
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096