23948sdkhjf

Beijing8 testar WyWallet

Nu testar restaurangkedjan Beijing8 ett nytt mobilt betalkoncept, WyWallet.
På dumplingskedjan Beijing8s flaggrestaurang, vid Hornstull i Stockholm, kan gästerna från och med nu testa att betala notan med mobilen. Betalningen sker via så kallad ”Tap and Pay”* som fungerar så att man vidrör betalterminalen med sin telefon och därefter verifierar köpet i sin app med en pinkod, sedan är notan betald. Allt som behövs är en diskret sticker som fästs bakom batteriet eller på mobilens baksida.

- Med den här nya betalmetoden kommer vi även att kunna arbeta med take away-betalningar i vår kommande app, lojalitetsfrågor och skräddarsydda erbjudanden på ett helt nytt sätt i framtiden, säger Mikael Ljunggren, Beijing8.

WyWallet är en mobil betaltjänst från landets mobiloperatörer som erbjuder säkra, enkla betalningar i mobilen. Tjänsten möjliggör till exempel betalning direkt från mobilen, möjlighet att handla på nätet och i appar eller överföringar av pengar via mobilen till andra WyWallet-konton. Så nu kan man till exempel snabbt och enkelt dela på restaurangnotan direkt vid bordet.

Undersökningsföretaget YouGov har på uppdrag av WyWallet genomfört en undersökning som visar att svenska konsumenter överlag är positiva till betalning med hjälp av mobilen. Hela 72 procent av de tillfrågade uppger att de kan tänka sig att betala sitt färdbevis med ett SMS och 68 procent är positiva till att betala sin parkeringsbiljett mobilt. Samma undersökning pekar på att svenska konsumenter är redo att testa mobil betalning även i andra sammanhang – bland annat för att betala notan efter ett restaurangbesök (28 procent).

– Vi märker tydligt att många efterfrågar mobilbetalning även i den här typen av sammanhang och tycker att det är otroligt spännande att vara med och bryta ny mark. Mycket kommer att hända vad gäller betalning med mobil och vi kommer snart att kunna erbjuda den här typen av mobila betalningar på fler ställen, säger Ingrid Lindström, VD, WyWallet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063