23948sdkhjf

Jonas tar över efter Krister

Jonas Franzén, OS-guldvinnare med Stockholm Culinary Team i senaste Culinary Olympics, är nyutsedd lagledare för Svenska Kocklandslaget efter Krister Dahl.

Jonas Franzén har många års erfarenhet som kock och köksmästare, och tillsammans med nytillträdde projektledaren Anders Löfvenborg och den avgående lagledaren Krister Dahl börjar han nu arbetet med att rekrytera ett nytt Kocklandslag.Jonas Franzen har mångårig erfarenhet som kock, köksmästare och nu senast restaurangchef på Restaurang Modis i Solna. Framöver kommer Jonas att kombinera rollen som restaurangchef med sin nya roll som lagledare. Förutom sin erfarenhet från kockyrket har Jonas även tävlat som lagmedlem och nu senast som Team Captain för Stockholm Culinary Team i Culinary Olympics (matlagnings-OS). Laget var en del av den svenska storslamen i Culinary Olympics och tog OS-guld i sin gren.– Jag känner mig naturligtvis oerhört stolt över att ha blivit utnämnd till lagledare för Svenska Kocklandslaget. Det har varit ett otroligt framgångsrikt lag som genom sitt tävlingsdeltagande inte bara placerat Sverige i den kulinariska världstoppen utan även bidragit till att utveckla den moderna tävlingsgastronomin. Efter lagets senaste prestation har Sverige satt en standard för övriga nationer att nå upp till. Jag ska göra mitt yttersta för att vidareutveckla detta och se till att Sverige håller sig kvar som ledande matlagningsnation, säger Jonas Franzén.Arbetet för Jonas börjar med att tillsammans med den nytillträdde projektledaren Anders Löfvenborg och Krister Dahl att rekrytera nya medlemmar till laget. Krister Dahl, som i egenskap av lagledare var med och ledde Kocklandslaget till OS-guldet i oktober, kommer att vara med och ta ut laget och jobba som mentor under en uppstartsperiod. Ansökningsperioden är öppen fram till och med den 31:a januari 2013, och målsättningen är att det nya laget ska vara på plats i mars 2013.– Jag är mycket nöjd med utnämningen av Jonas som lagledare. Han står med båda fötterna på jorden och har både tävlingserfarenhet och en god branschkännedom. Genom sitt arbete med Stockholm Culinary Team har han visat att han är en bra lagledare med tydligt målfokus och jag hyser största respekt för hans arbete, säger Anders Löfvenborg, nytillträdd projektledare för Svenska Kocklandslaget. Med våra respektive bakgrunder och erfarenheter kommer vi att komplettera varandra på ett bra sätt i arbetet med att först välja ut och sedan coacha laget mot nya framgångar. Jag ser fram emot att tillsammans med Jonas få starta resan mot VM 2014 och OS 2016.Yrkes- och tävlingsbakgrund Jonas Franzén:Restaurangchef 2011- pågående, Restaurang Modis, SolnaKökschef, 2004-2011, Radisson BLU Strand Hotel, Stockholm Sous Chef/Kallskänkschef, 2001-2004, Berns, StockholmKock, 2000-2001, Skytteholms kursgård, EkeröFrilansande Kock, 1999-2000, Leijontornet, Den Gyldene Freden, m.fl., StockholmKöksmästare, 1998-1999, Cous-Cous Catering, StockholmKöksmästare, 1995-1998, Tempel Bar, StockholmKock, 1993-1995, Div. krogar, NorrtäljeKock, 1991-1992, Faster Annas Krog, TäbyTeam Captain, Stockholm Culinary Team, 2009-2012 (OS-guld)Lagmedlem, Stockholm Culinary Team, 2004-2008

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093