23948sdkhjf

100 miljoner liter vatten

I år kommer Ramlösa vattenfond att nå över 100 miljoner liter vatten som skänkts till behövande i Afrika.
Ramlösa Vattenfond är ett långsiktigt välgörenhetsprojekt och för varje liter Ramlösa som säljs skänks en liter rent vatten till behövande i Afrika. Detta görs i samarbete med Röda Korset.

Sedan starten av Ramlösa Vattenfond juni 2011 har man nu nått 100-miljonersgränsen för antal skänkta liter vatten till främst två olika projekt i Namibia och Etiopien. Genom projektet vill man förbättra tillgången på rent vatten, informera och utbilda människor i hur man förhindrar spridning av sjukdomar genom säker förvaring av vatten och en förbättrad personlig hygien.

– Det känns väldigt kul att kunna bidra med vatten till behövande. För oss i Sverige är vatten en självklarhet men på många platser i världen har man inte tillgång till rent vatten för dagen. Det har varit ett mål att nå 100 miljoner liter men arbetet med Ramlösa Vattenfond fortsätter. Projektet hjälper till att gräva brunnar och förbättrar saniteten för att förhindra spridning av sjukdomar, säger Wiveca Lindskog, varumärkesansvarig för Ramlösa på Carlsberg Sverige.

Det finns cirka 800 miljoner människor som idag lever utan tillgång till rent vatten och bland många länder i Afrika är situationen särskilt svår. Fram till 2015 är målet bland annat att bygga 1,640 latriner för 23,000 människor och ge ökad tillgång till hållbara vattenfaciliteter genom att bygga 221 vattenkällor som kan hjälpa 28, 670 människor i Namibia.

– Vårt samarbete med Ramlösa förbättrar livskvalitén för tusentals människor i Namibia och Etiopien. Utan vatten inget liv, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Röda Korset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078