23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Dags för Sushi-VM

Pontus Johansson, restaurang Saiko i Malmö, tävlar i sushi-VM.

I veckan tävlar 20 av världens bästa sushikockar i sushi-VM i Tokyo. En av dessa är svenske Pontus Johansson som både tävlar individuellt samt med sin Malmöbaserade restaurang Saiko, en av åtta restauranger i världen som bjudits in till mästerskapen i Japan.– Jag tävlar med Salma i både den individuella täv­lingen samt i restaurangtävlingen, berättar Pontus och beskriver sin Salma-rätt med lättrökt och rå Salma med läckra tillbehör på pumpa.Pontus är allt annat än en duvunge i sammanhang­et. Han har tidigare blivit bäst i både Sverige och Norge på att göra sushi. Till vardags driver han res­taurang Saiko i Malmö som utnämndes till Årets Smaksättare på restauranggalan 2011. I VM har han kommit tvåa hittills och är mer än redo att bli bäst i världen. Den 6:e mars tävlar Pontus individuellt, där har han 40 minuter på sig att göra två iden­tiska tallrikar med 10 till 20 olika sushibitar. Un­der restaurangtävlingen som hålls 7:e till 8:e mars tävlar han med två kollegor från Saiko. Tillsammans ska de skapa fyra kreativa bitar och sedan göra 200 stycken identiska av varje under stor tidspress. – De domare som bedömer oss tittar mycket på knivteknik och hantverksskicklighet men lägger givetvis stor vikt på smakkombinationer, fortsät­ter Pontus. Salma är en fantastisk råvara och dessutom smidig för mig att både ta med mig och arbeta med.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web04