23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Tuffaste startfältet någonsin i Pizza-SM

Den 5 juni, på matfestivalen Smaka på Stockholm, med start 16.00, tävlar Sveriges bästa pizzabagare om titeln Sveriges Pizzamästare inför en namnkunnig jury. Av årets finalister kommer en från Varberg och två från Stockholm.

Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast

Food Magazine och syftet med tävlingen är att lyfta fram goda

exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och

kvalitetsmedvetenhet. – En fantastisk rolig tävling av

flera skäl. För det första är pizzan nästan svensk husmanskost

idag och alla har synpunkter på en bra eller dålig pizza. För det

andra är tävlingen också ett sätt att lyfta fram en yrkesgrupp

som sällan uppmärksammas, säger Anders Örnevall, chefredaktör,

Fast Food Magazine.

I år var det fler än någonsin som

ville vara med och tävla i Pizza-SM. En jury har rest runt och

provsmakat pizzor över hela landet och utifrån det arbetet har tre

finalister vaskats fram. De tre finalisterna är:Adem Tokmak, från Vapiano i

Stockholm, tävlar med bidraget ”Vitello con Rucolla” som bland

annat innehåller kalvkött, pepprig Rucolla och bruschettamix.

Frida Ceveryd, från Stantons

Breareds torg i Varberg, tävlar med bidraget ”Horseradish luxury”

som bland annat innehåller lättrökt lax, wasabifärskost och

riven pepparot.Jonas Karlsson, från Speceriet i

Stockholm, tävlar med bidraget ” Tarte flambé facon Carlsson”,

som bland annat innehåller gräddfil, rökt oxmärg och syrad

vitkål.Under finalen ska de tre finalisterna

dels baka sin egenkomponerade pizza samt en klassisk pizza utifrån

en färdig ingredienskorg. Bedömningen av pizzorna görs av den

namnkunniga juryn Malin Söderström, fd medlem i Svenska

Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm,

Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och

känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock

2008 och fd medlem i Svenska Kocklandslaget. Även 2012 års vinnare

Camilla Seidl och 2011 års vinnare Tony Gerasovski samt Michel

Arvblom, med stora internationella meriter i EM och VM under senare

år sitter med i juryn.Pizza-SM är en årlig återkommande

tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av

tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för

folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete

med Arla, Coca-Cola, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross,

Hällde, PizzaMaster, Tingstad och Campino.

Mer information kontakta Malin

Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller

malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns

på www.pizza-sm.se.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web03