23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

SM i Texas Chili-kokning

Vilken krog ska bli svenska mästare i Texas Chili-kokning 2013? Det avgörs den 16 juni.

Double O´s Chili Cookoff Trophy 2013, d v s svenska mästerskapen i Texas Chili-kokning avgörs mellan landets bästa chili-krogar. 65-litersgrytorna, med högrev och chili, ställs över öppen eld kl 13.00 söndagen den 16e juni. Fem timmar senare ska en stark jury avgöra vem som lagar Sveriges bästa chili. Juryn består av Robert Aschberg, Erik Hörnfeldt, Orvar Säfström, Karla Bush och Angie Bryan från US Embassy.

Tävlande krogar:

Bullit Bar & Grill, Uppsala, som vann 2012

Cliff Barnes, som vann 2011

Sue Ellen

Bishops Arms, Bellmansgatan

Pet Sounds bar

Bröderna Olssons

m fl på väg in

Regler:

De tävlande krogarna tar med sig knivar, skärbrädor, kockutstyrsel, och ev ”Ace Up The Sleeve” (hemliga kryddor). Alla andra tillbehör, såsom högrev, olika chilisorter och div ingredienser finns på plats.

Men - inga bönor! En enda böna i chilin och krogen är diskad! En riktig Texas Chili innehåller heller INTE tomater, gul lök eller köttfärs!

Juryn:

Robert Aschberg, TV-legend

Erik Hörnfeldt, chili-legend (författare till den berömda artikeln - www.hornfeldt.se/chili)

Orvar Säfström, film-legend

Angie Bryan, Acting Deputy Chief of Mission, US Embassy

Karla Bush, “born and raised” in Texas.

Plats:Folkungagatan 84, Bröderna Olsson´s Garlic & Shots

Tid: 16 juni, från kl 13.00 – 01.00

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web02