23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

Stockholms internationella restaurangskola tog titeln Unga Ekokockar

Det vinnande laget från Stockholms internationella restaurangskola bestod av Måns Linder, Gabriel Lithander och Sebastian Schedin

Juryns motivering löd:

För att stå ut i denna högkvalitativa final har det krävts kunskap i form av rena tydliga svenska klassiska smaker presenterade på ett kreativt och personligt sätt.

Unga ekokockar – Framtidens matlagare är en matlagningstävling för blivande kockar med intresse för hållbarhetsfrågor och "hållbar mat". Tävlingen riktar sig till elever på landets restaurang- och livsmedelsgymnasier. Målet är att förbereda de blivande kockarna för det kommande yrkeslivet och erbjuda matlagning med utgångspunkt i ett långsiktigt hållbart samhälle.

De övriga tävlande lagen var:

Ryssbygymnasiet, Ryssby

Elof Lindälvs Gymnasium, Kungsbacka

Ölands Gymnasium, Borgholm

Bessemergymnasiet, Sandviken

Tannbergsskolan, Lycksele

Juryn bestod av:

Ulrika Brydling, juryns ordförande, Svenska kockars förening

Peter Jelksäter, coach juniorkocklandslaget

Pi Le, lagkapten juniorkocklandslaget

Emelie Johansson, segrare Unga Ekokockar 2011

Douglas R Spiik, köksmästare Råda Säteri & Gästgiveri

Sara Begner, Coop

Ia Ahlsgård, PM Bröd & Sovel

Metoddomare

Doris Johansson, Kostchef Landstinget Kronoberg

Berthold Fück, tidigare kökschef Konserthuset i Växjö

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web01