Malin Söderström kommer att slipa på koncepten på båda krogarna och vill knyta matupplevelsen närmare konsten på museet och låta den unika miljön på Skeppsholmen ta större plats på Hjerta.
– För mig är det här ett tillfälle att göra en nystart med restauranger som jag verkligen tror på. Båda ställena har miljöer som är helt unika och vi kommer fortsätta att satsa på vällagad mat med svenska råvaror och rena smaker, säger Malin Söderström.
Malin Söderström är en kock med stjärnstatus. Hon har varit medlem i kocklandslaget och ansvarat för Nobelmiddagen, lagat mat i TV4, varit med i Kockarnas kamp och gett ut flera kokböcker. Hon har tillsammans med Per och Sofia Gustafson drivit Restaurangen Moderna Museet sedan år 2004 och Restaurang Hjerta sedan starten år 2010.
– Vi kommer att jobba med att utveckla paket för grupper och konferenser på Restaurangen Moderna Museet. Där finns världens möjlighet att låta konsten spilla över på tallrikarna på olika sätt. Hjerta har helt andra förutsättningar, här vill vi jobba med närheten till kajen och båtarna och den kulturhistoriska miljön, säger Malin Söderström.