23948sdkhjf

Två sista finalisterna

Vem som ska bli Årets Servitör avgörs på Cirkus i Stockholm den 4 november. Det är fyra män och två kvinnor som slåss om titeln. Två av dessa går vidare till finalen. Här presenteras de två sista semifinalisterna.


Jerker Söderström

Är 26 år, född i Borlänge och uppväxt sina 10 första år där. Sedan Upplands Väsby.

Några tidigare arbetsplatser: Jag har jobbat på Båthuset i Sigtuna i snart 10 år, började när jag var 16 år och stod i köket i två år. Sommaren 2006 var jag på Pontus by the sea i tre månader.

Vad tycker du är viktigt hos en riktigt skicklig servitör? A tt man får alla gäster att känna sig välkomna och att ge dom den upplevelsen man själv vill ha när man går ut och äter. Det är också viktigt att man behandlar alla gäster lika oavsett om det är någon som går ut 1-4 gånger i veckan jämfört med någon som sparar sina pengar och kanske bara kan gå ut en gång per år. Nöjda gäster gör att denna bransch lever vidare.

Vad ska vi göra för att höja vår yrkesrolls status?: Vi måste få bort allt fusk från denna bransch det har börjat blivit bättre men ack så många som fortfarande fuskar. Det är också viktigt att restaurangägarna strävar efter att villkoren ska vara lika, oavsett var du jobbar.

Max Callenberg

Är 28 år och kommer från Åmål.

Några tidigare arbetsplatser: Nya Älvsborgs Fästning och Skansen Kronan.

Vad tycker du är viktigt hos en riktigt skicklig servitör?: Det är viktigt att man är lyhörd för vad varje gäst söker i sin matupplevelse. Att man har intresset och kunskapen om råvarorna, drycken och tillagningstekniker. Vidare att man brinner för att ge bra service.

Vad ska vi göra för att höja vår yrkesrolls status?: Oj, svår fråga. På min arbetsplats upplever jag inte det som ett problem. Men tävlingar som denna är viktiga och att vi står på oss och känner oss stolta över det vi gör.

Läs om de övriga finalisterna på följande två länkar:

http://foodnet.se/alla/mot-tva-nya-semifinalister-i-arets-servitor/

http://foodnet.se/alla/mot-tva-av-semifinalisterna-i-arets-servitor/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08