23948sdkhjf

Janko bäst på öl

Utmärkelsen Årets Ölperson 2013 går till Jan-Erik ”Janko” Svensson som anses vara Sveriges främsta ölexpert.
Jan-Erik ”Janko” Svensson arbetar till vardags som biträdande skolrektor men är desto mer känd för sin omfattande ölkunskap. Jankos expertis utövas bland annat i uppdraget som huvuddomare under Stockholm Beer & Whisky Festival samt som ölutbildare. Jan-Erik Svensson har tidigare i år även publicerat Stora Ölboken - ett samlingsverk om öl i högsta internationella klass.
Den oberoende juryn till Sveriges Ölperson består av Hans Nordlöv, mångårig ölexpert, sommelieren och dryckesutbildaren Jeanette Wiberg Wingquist, näringslivshistorikern Edward Blom, Lasse Persson från Galatea samt Marianne Wallberg, vd och grundare av Stockholm Beer & Whisky Festival samt vinnaren av Årets Ölperson 2012. Juryns motivering lyder:
Jan-Erik ”Janko” Svensson är ett levande uppslagsverk som besitter en outtömlig kunskap om öl. Jankos unika kompetens och erfarenhet förmedlas med stor en ödmjukhet och härlig träffsäker pedagogik som lyfter elever och åhörare. Janko är helt enkelt Sveriges ölguru.

Fotnot: Årets Ölpersonlighet är instiftat av Galatea för att uppmärksamma och utmärka en person som har gjort en stor gärning för att främja ölkulturen i Sverige. Prissumman är på 35 000 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062